Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Ο φαλακρός Οικονομάκης έχει το πλεονέκτημα έναντι του Πόντιου.

Η Αγλαΐα το προεξόφλησε ότι θα μαλλιοτραβηχτούν Μιχάλης Οικονομάκης με Βασίλη Γεωργιάδη και συμφωνούμε. Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Γεωργιάδη ορατό, σε σχέση με το μαλλιοτράβηγμα και που είναι χαμένος από τα αποδυτήρια επειδή το πλεονέκτημα το έχει ο Οικονομάκης. Ο Γεωργιάδης έχει μαλλιά ενώ ο Οικονομάκης είναι φαλακρός. Τα υπόλοιπα θα τα καταλάβετε από το δημοσίευμα της http://doxthi.gr.
  «Άτυπη» συγκατοίκηση Οικονομάκη – Γεωργιάδη στο εργοτάξιο δήμου Φυλής
Έντονες φήμες ότι ο – και τυπικά – προσχωρήσας στην παράταξη του δημάρχου Χρήστου Παππού Βασίλης Γεωργιάδης αναλαμβάνει κάποιες από τις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Πρασίνου Μιχάλη Οικονομάκη στο εργοτάξιο δήμου Φυλής, διαχέονται τις τελευταίες ημέρες από το δημαρχιακό μέγαρο στα Άνω Λιόσια.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να έχει λόγο σχετικά με κάποιες προμήθειες, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι, οι όποιες αρμοδιότητές του ανατέθηκαν (ή του ανατεθούν), θα έχουν καθαρά άτυπο χαρακτήρα καθώς, με βάση το άρθρο 12 του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου που έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών, ένας δημοτικός σύμβουλος που ανεξαρτητοποιήθηκε από τη δημοτική παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί, μπορεί να παραμείνει ως ανεξάρτητος αλλά δεν έχει καν δικαίωμα προσχώρησης σε άλλη δημοτική παράταξη. Πόσο μάλλον να αναλάβει οποιαδήποτε διοικητική θέση.
Έστω και άτυπα, πάντως, το γεγονός ότι ο Μιχάλης Οικονομάκης θα νιώθει δίπλα του την «ανάσα» του πάλαι ποτέ προκατόχου του, δε φαίνεται να τον χαροποιεί ιδιαίτερα. Αν και ο ίδιος δηλώνει, δεξιά και αριστερά, ότι ζητούσε κάποιον αναπληρωτή καθώς το αντικείμενο του είναι ευρύ και δύσκολο, είναι προφανές ότι καταβάλλει προσπάθεια να δικαιολογήσει το «καπέλωμα». Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι μετά την πολύμηνη αναμονή του στον «πάγκο», ο κ. Γεωργιάδης θα θελήσει να μπει στα οφέλη της διοίκησης ως «ταύρος εν υαλοπωλείο» ή καλύτερα ως «ταύρος εν εργοταξίω» και θα έχει, πράγματι, μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του επίσημου αντιδημάρχου.
Άλλωστε και πριν τις δημαιρεσίες υπήρχαν και πάλι ψίθυροι ότι θα του αναθέτονταν κάποιες από τις αρμοδιότητές του κ. Οικονομάκη, με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας να απειλεί πως θα παραιτηθεί αν συνέβαινε αυτό. Τελικά δε συνέβη, αφού ο δήμαρχος δεν άλλαξε κανέναν από τη διοίκηση (και πως να αλλάξει όταν δεν έχει εφεδρείες). Οι όποιες φήμες περί αλλαγών ήταν, μόνο και μόνο, για να μην έχει αποχές από τις ψηφοφορίες και να βγάλει προς τα έξω εικόνα ενωμένης ομάδας, την ίδια ώρα που ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, τηλεφωνούσε στους δημοτικούς συμβούλους του Δημήτρη Μπουραΐμη να μην παραβρεθούν στη συνεδρίαση για να μην εκλεγεί σε κανένα όργανο και να βγει προς τα έξω ότι έχει προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που καθησυχάζει το Μιχάλη Οικονομάκη είναι πως όσες αρμοδιότητες και να του αφαιρεθούν, τουλάχιστον θα κρατήσει δικό του τον «τίτλο» του αντιδημάρχου, αφού ότι άλλο και να ειπωθεί, θα είναι απλώς σαν εκείνο το παροιμιώδες «χρίσμα» του αντιδημάρχου που πήρε για μια μέρα – προς χάριν της Ισραηλινής αντιπροσωπείας – ο Σάββας Σάββας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου