Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Κόντρα στο ρεύμα η πρόεδρος Ζωή Αρβανιτάκη

Απεργοσπάστης η πολλά βαρύ και όχι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη την πήρε ο πόνος να συγκαλέσει συνεδρίαση εν μέσω γενικής απεργίας. Η μεγαλύτερη ανοησία που θα μπορούσε ποτέ να κάνει για να μπει στο βιβλίο του αυτοδιοικητικού Γκίνες. Δείτε τι γράφει η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ για την περίπτωση της κυρίας Ζωής.
Δημοτικό συμβούλιο εν μέσω γενικού λουκέτου στη χώρα συγκαλεί η διοίκηση Παππού
Την ημέρα που μπαίνει «λουκέτο» σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και σύσσωμη η τοπική Αυτοδιοίκηση θα βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει την ίδια την ύπαρξή της, διάλεξε η διοίκηση του δήμου Φυλής να συγκαλέσει Δημοτικό συμβούλιο.
Έχοντας καθυστερήσει, χαρακτηριστικά, την πραγματοποίηση συνεδρίασης το τελευταίο διάστημα (παρότι έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι) αποφάσισε, προφανώς, ότι η κατάλληλη ημέρα είναι η ημέρα της γενικής απεργίας,  υποχρεώνοντας με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους – που θίγονται καθημερινά και συνεχόμενα – να γίνουν παρά τη θέλησή τους, απεργοσπάστες. Πέρα από το ηθικό θέμα που τίθεται για την ίδια τη διοίκηση Παππού.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι μπορεί το Δημοτικό συμβούλιο να προγραμματίστηκε πριν την προκήρυξη της απεργίας, όμως η δημοτική αρχή το γνωρίζει εδώ και μέρες και θα μπορούσε να το αναβάλλει. Οι φορές, άλλωστε, που έχει αναβάλλει συνεδριάσεις την τελευταία στιγμή και, στην κυριολεξία, στο παρά πέντε είναι πολλές. Όπως και το αντίθετο: έχει ορίσει συνεδριάσεις στο παρά πέντε.
Δεύτερες σκέψεις ότι επίτηδες επελέγη η συγκεκριμένη ημέρα ή επίτηδες δεν αναβάλλεται η συνεδρίαση, αφού οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης – σεβόμενοι ακριβώς την κήρυξη της γενικής απεργίας που, επαναλαμβάνουμε, αφορά και την τοπική Αυτοδιοίκηση – δε θα παραστούν.
Οπότε το εμφανές καθίσταται και αναπόφευκτο, με αποτέλεσμα – για άλλη μια φορά μεσημεριάτικα – να ψηφιστούν χωρίς αντιρρήσεις και αντεγκλήσεις τα θέματα.
Να σημειωθεί, πάντως, πως, για μια ακόμα φορά, τη μεγαλύτερη, κύρια και ουσιαστική ευθύνη φέρει η πρόεδρος του Δ.Σ Ζωή Αρβανιτάκη, η οποία δείχνει (μόνιμα) έλλειψη σεβασμού σε θεσμικές διαδικασίες. Για να μη θυμηθούμε τη δημόσια υπόσχεσή της ότι δε θα ξαναγίνουν συνεδριάσεις μεσημεριανές ώρες. Ευθύνη, όμως, φέρει και η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Φωτεινή Γιαννοπούλου, η οποία θα μπορούσε να είχε εκφράσει δυναμικά και δημόσια τη διαφωνία της, όταν μάλιστα συχνά – πυκνά αναφέρεται, με πομπώδες ύφος, στους συνδικαλιστικούς της αγώνες.
Τώρα, η μεν πρόεδρος θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει, η δε γραμματέας θα κάνει πως έχει ήσυχη τη συνείδησή της αφού – υποθέτουμε – δε θα παραστεί. Γιατί αν παραστεί, θα μας ξεπεράσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου