Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ από μόνη της.....Το blog Η ΠΟΝΤΙΚΟΦΥΛΗ παράρτημα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ

Όλοι ξέρουμε ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και η ΠΟΝΤΙΚΟΦΥΛΗ. Δήθεν τάχα μου η κα Πιρπινιά βγήκε δημόσια και κατέκρινε όλα τα blog της περιοχής μας εκτός του blog Η ΠΟΝΤΙΚΟΦΥΛΗ. Στο αφήγημα της δεν κατονόμασε κανένα παρά μόνο το συγκεκριμένο blog και είναι οφθαλμοφανές και προφανές ότι το έκανε για να το διαφημίσει επειδή πίσω από αυτό κρύβεται εκείνη. Όσοι γνωρίζουν την κα Πιρπινιά, ξέρουν ότι δεν κάνει και δεν γράφει τίποτα τυχαία. Τόσα και τόσα έχουν δημοσιευθεί και δεν έχει ασχοληθεί.....τώρα την πήρε ο πόνος για το blog Η ΠΟΝΤΙΚΟΦΥΛΗ; Όσο για τα ψεύτικα προφίλ δεν εμφανίστηκαν τον τελευταίο καιρό, αλλά από ανέκαθεν υπήρχαν και πάλι δεν είχε μπει στον κόπο ποτέ να το σχολιάσει!.  Δείτε τι έγραψε η κα Πιρπινιά στη σελίδα της εφημερίδας της για να διαφημίσει και να δικαιολογήσει την ύπαρξη του blog Η ΠΟΝΤΙΚΟΦΥΛΗ.

Τον τελευταίο καιρό διάφορα ψεύτικα προφίλ κάνουν την εμφάνισή τους στο facebook και ασχολούνται με την πολιτική κατάσταση στο δήμο Φυλής. Τις περισσότερες φορές «κλέβουν» τις ειδήσεις από τα ειδησεογραφικά μέσα της περιοχής, βάζοντας «σάλτσες» για να φαίνονται διαφοροποιημένες ενώ αρκετές φορές τις δημιουργούν μόνοι τους, πατώντας κυρίως την «κοιλιά» τους.
Προφανώς και οι περισσότεροι που ασχολούνται με το facebook – όχι ως μέσο να προβάλλουν τον εαυτό τους αλλά ως μέσο για να ενημερωθούν - αντιλαμβάνονται το «ψεύτικο», όπως και τι ή ποιους υποστηρίζουν, όπως και για ποιο λόγο δημιουργήθηκαν. Μόνο οι διαχειριστές τους νομίζουν ότι κάνουν "κατόρθωμα" μη αντιληπτό από το καθένα – κρύβουν δηλαδή το κεφάλι στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο.
Αφορμή για τα γραφόμενα υπήρξε το μήνυμα στη σελίδα της εφημερίδας ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ από κάποια κοπέλα (?) η οποία δήλωσε διαχειρίστρια του blog Η ΠΟΝΤΙΚΟΦΥΛΗ και μας ζήτησε να δημοσιεύουμε αναρτήσεις της, καθώς η ίδια αδυνατεί να της κοινοποιεί, γιατί της «ρίχνουν» συνέχεια το προφίλ.
Προφανώς και το προφίλ της είναι ψεύτικο. Αλλά δεν είναι περισσότερο ψεύτικο από τα υπόλοιπα προφίλ που, επειδή είναι κατευθυνόμενα από ανθρώπους συγκεκριμένων δημοτικών παραγόντων, όλως τυχαίως, δεν τα «ενοχλεί» κανείς. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, άλλωστε, που τριγυρίζουν από γραφείο σε γραφείο στο δημαρχείο και δηλώνουν από μόνοι τους ότι «κατεβάζουν» τα προφίλ. 'Η που δηλώνουν, "πρώτοι" σε επισκεψιμότητα.
Και πάλι νομίζοντας ότι κάνουν "κατόρθωμα". Ένα θα "κατεβάσουν", δέκα θα ξεφυτρώσουν. Και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, η «γάγγραινα» θα μεγαλώνει – αλλά θα μεγαλώνει και η ανησυχία όσων πρωτοάνοιξαν την πληγή της.
Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ δεν ασχολήθηκε και δε θα ασχοληθεί ποτέ με τέτοιου είδους blog . Οι δημοσιογράφοι της έχουν το θάρρος να υπογράφουν και να μην κρύβονται πίσω από ανύπαρκτα ονόματα που παράγουν ανύπαρκτες – τις περισσότερες φορές – ειδήσεις ή καπηλεύονται τον κόπο άλλων. Έχουν επίσης το θάρρος να πληρώνουν για να έχουν κανονική ιστοσελίδα και όχι blog – να μην είναι δηλαδή τζάμπα «μάγκες».
Επισημαίνει, όμως, ότι θα σταθεί απέναντι σε όσους καταπατούν το δικαίωμα του καθένα να λειτουργεί όπως λειτουργούν και οι ίδιοι. Σε όσους δείχνουν την «πυγμή» τους, απλά γιατί η ανασφάλειά τους δεν τους επιτρέπει να κάνουν αλλιώς.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ αποφάσισε να δημοσιεύει αναρτήσεις από το blog Η ΠΟΝΤΙΚΟΦΥΛΗ, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα έχουν υβριστικό περιεχόμενο, δε θα είναι συκοφαντικές και δε θα υπεισέρχονται στην ιδιωτική ζωή κανενός. Δηλώνει, επίσης, δημόσια ότι δεν υιοθετεί το περιεχόμενό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου